Bejelentkezés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Lehetőségek
Szerző:



Írások:
Gondolatok
Idézetek
Leírások
Naplók
Történetek
Versek
Viccek
A baki...
Ezt a kis történetet azért írom le, mert napok múlva sem kaptam szikrát, amikor eszembe jutott. És elég kicsi az esélye, hogy még egyszer előforduljon velem.
A dolog úgy indult, hogy Zoli haverom elvált 9 év után. Nehezen tért napirendre, főleg azért, mert nem láthatta a lányát minden nap. Elág hosszú idő után végre elkezdett ismerkedni. Talált egy lányt, akivel végre összeillettek, a lány is aranyos volt, igaz, tele kisebbségi komplexussal és folyton azzal kínozta magát, hogy Zoli tuti más lányokat kerget. Na ennyit az előzményekről.
Egyik délután Z szólt, hogy ugorjak már fel hozzá és kössem össze a telefonját a számítógéppel. Elindultam. Fél óra múlva telefon, a barátnőjéhez menjek, elmagyarázta az épületet, első emelet stb. Addigra ő odaszól, hogy én érkezem. Oké.
Odaérek, pont jön ki egy néni, besurranok az ajtón, fel a lépcsőn, ajtón bekopogok. Csaj ajtót nyit. Én meg a laza gyereket játszom, akinél nincs ismerkedési stressz. (tényleg nincs, viszont néha átesem a ló másik oldalára és többet beszélek, mint kellene)
Valami ilyesmit mondtam: Életed párja küldött ide, azt mondta ő is rögtön jön. Amúgy a haverja vagyok, a telefonját kellene megpiszkálnom.
Nem volt eldőlve a csaj, elég kedvetlennek tűnt. Nem értettem, hogy miért, de annyira nem is érdekelt. Leültem a konyhában. Megpróbáltam kommunikálni a csajjal, de nem annyira tűnt olybá, hogy ezt ő is jó néven veszi...
Én: Amúgy jól megvagytok?
Csaj: Sz@rt. Tegnap marha nagy patália volt este.
(ezt nem is mondta. mi a szaron tudnak ezek balhézni pár nap után??...)
Csaj: amúgy csodálkozom, hogy ideküldött, mert tegnap beb..ta az ajtót és közölte, hogy ide többet be nem teszi a lábát.
(ez hülye... tudnám mit keresek itt, most még az kell, hogy itt legyen még egy balhé....)
Én: (én marha állat, próbálom Z-t védeni...) Lehet, hogy csak az a baja, hogy nem láthatja a lányát, mert a volt felesége ott tesz be neki, ahol csak tud....
Csaj:!!!!?? ??? Mi vaaaan??? Gyereke van???? Nős volt??? Én erről miért nem tudok???????
(b...s sza meg... itt most valamit elkeféltem.... De ez a hülye miért nem mondta meg??? Meddig akart várni ezzel???)
Én: Hát én ezt nem tudtam, hogy Te ezt nem tudod...
Csaj: Jó, hogy ez most kiderült.... Tiszta ideg vagyok.... Felhívom a görényt!!
És tényleg felhívta. A beszélgetést most nem idézném, akinek van egy cseppnyi fantáziája és látta a Ford Fairlane-t, az el tudja képzelni, hogy milyen szavak fordultak elő már-már meglepő gyakorisággal....
A beszélgetés végén csaj mondta: idejön. Beszélni akar veled is.
(Itt mindenki megőrült??)
Csaj: Van még valami, amit nem tudok?
(Biztos, hogy kell nekem itt még bármit is mondanom?)
10 perc kínos csend után próbálok a védelmére kelni: Lehet, sőt biztos, hogy később ezt elmondta volna. Gondolom, miattad nem akarta, mert nem tudta, hogy adja ezt elő, de ez tényleg nem volt jó taktika tőle. Meg eléggé frusztrált volt attól is mindig, hogy ő csak egy szobafestő, neked meg diplomád van....
Csaj: Hogy mit csinál?????
(Már megint mit mondtam?)
Én: Hát a foglalkozására gondoltam... Hogy szobát, falat fest....
Csaj: Ezt nem hiszem el!!!! Nekem meg beadta, hgy közgáz diplomája van, de még nem talált állást, azért dolgozik villanyszerelő-segéd ként egy bt-ben. Ennyire hülye nem lehettem 1 éven keresztül!!!
(1 év??... Hmmm.... 2-3 hétről tudok... Ezek szerint a csaj már akkor megvolt neki, amikor még együtt élt a feleségével. A kis szemétláda, aztán itt játsza nekem a szentet.....)
Én: Hát nem is gondoltam volna, hogy ilyen régóta ismeritek egymást, én azt hittem, 2-3 hete jöttetek össze....
Csaj: nem mesélt rólam soha?
Én:
(itt már úgyis mindegy, minek hazudjak.....)
...N em....
Csaj: csak érjen ide....
Mintegy varázsszóra megszólalt a csengő. Istenem, csak vér ne follyon, mert azt nem bírom.... Az előszobában már megtörtént a kedvesnek cseppet sem nevezhető fogadtatás, majd belépett a konyhába... Ki ez? Sosem láttam ezt a pasast.
Pasi: Ki ez?
Én: Én sem ismerlek.
Pasi: Valaki elmondaná, mi folyik itt????
Mindenki kérdően rám nézett, én éreztem, hogy a verejték lassan gyöngyözik le a hátamon... Végülis első emelet, akár ki is ugorhatnék, mi bajom lehet?
Én: Laci vagyok, de ezt már tudod. Engem Zoli küldött, hogy a telefonját a géppel...izé... kössem össze... és ezt a címet adta meg... Pingpong utca 1, első emelet, ajtó balra....
Csaj: ez a földszint....
Én: de én feljöttem egy lépcsőn....
Pasi: ha kinézel az ablakon a másik irányba, akkor láthatod, hogy ez a földszint. De a másik oldalon alacsonyabb a talajszint, így onnan nézve magasföldszint....
Én: Tehát én eggyel lejjebb vagyok?....
Csaj, Pasi: Igen....
(Ezek most tuti agyonvernek.... És most mit mondjak? Égett a fejem, izzadtam....)
Én: Hát elnézést kell kérnem, hogy ekkora felfordulást csináltam....
Becsu kódott az ajó lassan mögöttem, majd a túloldalon kitört a röhögés.... Égő fejjel becsengettem egy szinttel feljebb, de már rutinosabb voltam:
Szia, Ágit keresem, a Zoli barátnőjét. Elméletileg már tudja, hogy jövök, Laci vagyok, Zoli haverja.
Válasz: a másik lépcsőház lehet. 1/a vagy 1/b?
Én: akkor tuti, a másik, bocs a zavarásért.
Átsétál tam, magamban összeraktam pár olyan mondtatot, amit a szépirodalomban nem igazán lehet fellelni...
Becseng ettem az 1/b-be is. Ajtó nyílik, idős néni az ajtóban. Közben csörög a telefonom. Zoli az. Elnézést kértem, majd felvettem.
Zoli: Hol vagy már??
Én:1/a vagy 1/b?
Zoli: Milyen 1/a?? 11, te nagyon hülye!! Hát hol vagy???

Forrás: -Laci- Székesfehérvár
Copyright © 2002-2024 HolMiKi & TRSoft